Samtal vid lägerelden
Min roll på jorden
Gemenskap och glädje
Kreativt skapande
Athena Ungdomsläger

Athena ungdomsläger

Vi kommer inte att genomföra något Athena ungdomsläger under 2022.

Vill du vara med om en spännande lägervecka där vi reflekterar kring de stora livsfrågorna i naturskön miljö? Vi träffas på Hillesgården i Skåne där vi under veckan varvar diskussioner, gruppövningar och föreläsningar med kreativt skapande, naturupplevelser, och framförallt tid för att bara vara tillsammans. Att nyfiket utforska sig själv och världen tillsammans med andra, är den röda tråden på Athena ungdomsläger. Vi kommer att måla, gestalta och pröva på meditation och olika träningsformer såsom aikido och yoga.

Frågorna vi tar upp på detta läger är ju den slags frågor som inte har ett bestämt svar. Därför ägnar vi mycket tid åt att dela våra tankar och känslor med varandra på olika sätt. Vi har diskussioner och samtal i helgrupp, smågrupper och två och två. Vi lär känna naturen och vår relation till allt levande.

Du är varmt välkommen!

För vem? Athena Ungdomsläger vänder sig till dig som gått ut åk 8, åk 9 eller går på gymnasiet.  Athena Ungdomsläger är politiskt och religiöst obundet. Du är välkommen oavsett livsåskådning.

När? Vi återkommer med datum för nästa Athena Ungdomsläger. Några veckor före lägret ordnar vi en träff vid den digitala lägerelden, där vi säger hej till varandra och berättar lite mer om lägerveckan vi har framför oss.

Var? Athena Ungdomsläger hålls på Hillesgården mellan Ängelholm och Klippan i Skåne.

Hur anmäler jag mig? Använd anmälningsformuläret längst ner på den här sidan. Hoppas att vi ses i sommar!

Har du frågor? Kontakta Pia Moberg, pia@hilarionakademin.se eller 031-18 80 26.

Innehåll under veckan

Varje dag under lägerveckan har ett eget tema:

Vanliga frågor:

Vi som arrangerar Athena Ungdomsläger

Stiftelsen Hilarionakademin är en bildnings- och utbildningsverksamhet, som utgår från en tilltro till människan och kraften i hennes goda sidor. Trots alla farhågor kring framtiden är vi förvissade om att vi människor kan skapa en ljus framtid tillsammans. I alla våra utbildningar ligger därför fokus på att hjälpa deltagarna att stärka kontakten med sitt eget inre centrum av vidsynthet och godhjärtad medmänsklighet.

Stiftelsen drivs utan privata ägarintressen, och den är politiskt och religiöst obunden.

Har du några frågor om oss får du gärna kontakta stiftelsens ordförande Karl-Erik Edris på karl-erik@hilarionakademin.se eller 070-797 24 93.

Kort film med några som gått Athena Ungdomsläger:

En lite längre film om Athena Ungdomsläger (6 minuter):

Lägerledare

Tre huvudledare kommer att finnas med er hela veckan; Pia, Fredrik och Karl-Erik. Karl-Erik håller i de flesta föreläsningarna, så honom kommer du att få lyssna mycket på och prata mycket med. Fredrik och Pia håller i övningar och aktiviteter. Dessutom kommer du att få träffa till exempel Susanne Petersson och Elena Björkenäng Wallén, som håller i några specifika moment under veckan.

Karl-Erik Edris
Karl-Erik Edris
Pia Moberg
Pia Moberg
Fredrik Lidman
Fredrik Lidman

Vem är jag?

Lyssna här när Karl-Erik berättar om hur vi på Athena Ungdomsläger kommer att reflektera över frågan "Vem är jag?":

Athena-symbol

Athena var vishetens och krigets gudinna i den grekiska mytologin. Enligt myten står hon även för sanningen om människans verkliga natur. Hon symboliserar viljan och förmågan att skapa mer kärlek och visdom i sitt liv. Ett av hennes attribut är ugglan.

A4-affisch om Athena Ungdomsläger

Vill du vara med och tipsa fler om Athena Ungdomsläger? Skriv gärna ut vår A4-affisch och sätt upp den på skolan och andra ställen!

Så här säger några som gått Athena Ungdomsläger:

"Man får verkligen uttrycka sina tankar och känslor."

— Clara

19 år

"Vi skapade en trygg miljö och det blev en bra gemenskap."

— Alina

15 år

"Det är svårt att inte passa in här!"

— Kasper

17 år

Jag kände mig väldigt sedd, väldigt lyssnad på. God mat, fin omgivning och roliga aktiviteter.

— Lovisa, 19 år

Stiftelsen Hilarionakademin

070-797 24 93
kontakt@hilarionakademin.se

Bankgiro 257-8169

Hillesgården 4452
264 94 Klippan